kitap okumak üzerine1# Yaşam ve Sosyoloji

bizim konumuz Anadolu medeniyetine ev sahipliği yapan milletimiz neden geri kaldı ve dünyadaki gelişmeleri neden takip edemedi. 

Biz "ilim çinde bile olsa gidin alın" diyen bir peygamberin ümmeti ve ayrıca "bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir sahabiye sahibiz ayrıca bizler ehl-i kitap bir ümmetiz ama okumaktan neden bu kadar geri bırakıldık anlamıyorum.. 

zorunlu eğitim olmasa ne halde oluruz düşünmek lazım.

O kadar eksik, o kadar sığ, o kadar bilinçsiz yaşıyoruz ki kendimizi yetiştirmek yerine hep hazır kaynaklardan yararlanıp çevremizden etkileniyoruz ki malesef bizi şekillendiren etkenler hep sunni şeyler esas kaynaları unutuyoruz. İnsan kimya olarak öğrenmeye açık bir yaratılışta ve açıkçası öğrendikçe daha fazla öğrenme isteği ortaya çıkıyor bizi yetiştirenlere düşen çocuklardaki bu dürtüleri harekete geçirmek. okumak ve okumak.. az ama düzenli. düşünüb günde 10 sayfa ayda 300 sayfa yapar ve bir kitap demek bence hiç zor değil sadece istemek gerek.. ayrıca bir ricam olacak herkes bu başlık altına okuduğu ve tavsiye ettiği kitapları paylaşsın böylece ortaya bir sosyal fayda çıkar..

Dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde 21 ile Fransa ve İngiltere bulunuyor. Türkiye ise yüzde 0,1'lik kitap okuma oranıyla 86'ncı sırada yer aldı. Japonya da bu oran %14..  ülkemizde insanlar cep telefonlarına yaptığı ortalama harcama 173 lr iken kitap için yapılan harcama kişi başı 5,5 tl ... bu değerler UNESCO dan alınmış 

Demem o ki biz kitap ehli bir ümmetiz ama hiiç okumadan herşeyi biliyormuşuz gibi yaşayıp duruyoruz, bütün deneyimlerimiz sosyal plartformlar, popüler kültürümüz ve televizyon