Neler oluyor
- twitter (1)
- microacquire (1)
- en karlı pazarlama e-mail pazarlama (2)
- kidzi (2)
- zero to sold (1)
- krisp (1)
- arventek (1)
- racket (2)
- home office çalışmanın artıları eksikleri (2)
- hippo video (1)
- dijital dünyada gizlilik ve güvenlik (1)
- tatava itiraf (3)
- readimo (1)
- en sevdiğim (1)
- youtube ve gmaile erişim durdu (4)
- dialogue (1)
- filkers (1)
- hafif yük taksi (1)
- yabbu (1)
- noor (1)
- ınlytics (1)
- funnelll (1)
- artado search (1)
- yeniben (1)
- turknet müşteri promosyon kampanyası (1)
- rutube (4)
- toaş (1)
- yapay zeka (2)
- ayran.io (1)
- hera (1)
- e ticaretin kalbi (2)
- görüntülü konuşma teknolojisinde yeni bir dönem başlıyor (1)
- pandemi yaradı (1)
- pubg (1)
- cyberpunk 2077 (1)
- dijital faşizm (1)
- geleceğin meslekleri raporu ekim 2020 (2)
- sosyal medya dünyası (2)
- netflix'in önlenemez yükselişi (1)
- bütün tweetleri silme (3)
- tella (1)
- 5 soruda ınfluencer (fenomen) reklamcılığın hukuki temelleri (1) (1)
- web cam'lere yoğun ilgi (1)
- sth lisansı nasıl alınır? (1)
- n11 sorum silme (2)
- sosyotel - sosyotel.com (1)
- teknoloji doğru kullanılmadığında tehlikeli bir silaha dönüşebilir (1)
- dunyanin en guzel cumlesi 🪂 (15)
- 5 soruda ınfluencer (fenomen) reklamcılığın hukuki temelleri ''yukarı kaydırın''(2) (1)
- bir proje düşünceden nasıl aksiyona dönüşür (2)
Dijital Dünya#
Dokuz ayda da azimle bir başka iş yapılabileceğini gözler önüne sermişsiniz, kaliteli bir mücadele tebrik ederim. İşiniz rast gitsin.
Merhaba Ben AYSE ÜNLÜ
UI/UX alanında bir şeyler öğrenmeye ilk olarak Figma'dan başladım. Figma öğrenme sürecimde Udemy'de Ramazan Güler'in "Uygulamalı Figma Eğitimi" ile yaklaşık olarak 1.5-2 ay gibi bir süre içerisinde temel olarak Figma kullanımı yeteneklerimi geliştirdim.
Sonrasında her gün bir şeyler yapmak için DailyUI Challange'a (https://dailyui.co) başladım. Bu süre içerisinde her gün farklı tasarımlar yapıyor olmak aslında ufkumu genişleten ve farklı deneyimler kazanmam için geliştirici olmuştu.
DailyUI Challenge, toplamda 100 gün süren ve her gün için bir case yapıp bunu paylaşmanızı isteyen bir challange. 60 gün sonrasında eğitim almak istediğim için DailyUI Challenge'ı yapmayı bıraktım
Gelelim eğitim sürecine... Profesyonel olarak ve UI/UX alanında yetkin kişilerle birlikte çalışmak, onların deneyiminden faydalanmak için @Userspots'un UI Eğitimini ve eş zamanlı olarak @habitatdernegi 'nin HTML/CSS, UI/UX Eğitimini aldım.
Her iki eğitim içinde birer proje hazırladım ve bunların sunumunu yaptım. Projelerimi Behance hesabımda paylaştım. HTML/CSS eğitimi de almış olmamla birlikte, kodlanabilir tasarım yapmanın ne kadar önemli olduğunu anladım ve bu konunun üzerine daha çok gitmeye karar verdim
Bu konuda @ademilte'in Youtube'da bulunan HTML/CSS video serisini izlemeye başladım. Videoları izlerken daha iyi öğrenebilmek için HTML/CSS ile birlikte basit yapıda iki web sitesi tasarımı kodladım.
HTML/CSS öğrenmenin yanı sıra UI/UX alanında bir şeyler yapmaya devam ediyordum. Bu konuda da @ender_topaloglu'nun UI/UX alanındaki video içeriklerini tüketmeye başladım. Ender hocanın Youtube kanalında bir çok konu üzerine içeriği var.
Bu içerikler UI/UX alanında gelişmem için bana çok faydalı oldu. UI/UX alanı için tasarım prensipleri, grid sistem, tasarım süreci gibi bir çok konuda çektiği içeriklerle gelişimime katkı sağladı.
Youtube üzerinde UI/UX alanında aslında bolca içerik mevcut. Yukarıda bahsettiğim eğitimlerin yanı sıra @FerdiCildiz'ın Youtube'da ki video içeriklerini de takip ediyordum. Bu süreçte gelişimime katkı sağlayan bir diğer kişi de Ferdi hocadır
UI konusunda bir şeyler öğrendikten sonra UX alanını derinlemesine öğrenmek için çalışmalarıma başladım. Bir yandan Youtube'dan videolar izlerken bir yandan da Userspots'un UX Eğitimi'ne başladım. UX Eğitimi sonucunda bir case hazırladım ve Behance hesabımda paylaştım
Eğitim süreçlerini bitirdikten sonra kendi başıma bir şeyler yapmak istedim. Bunun için bir konu belirleyerek yola başladım. Daha öncesinde çoğunlukla redesign yaparak bir şeyler öğreniyor ve kendimi geliştiriyordum. Bu sefer sıfırdan bir uygulama tasarımına başladım
Uygulama tasarımını yapıp Behance üzerinde paylaştım. Artık iş aramaya başlamak için kendimi hazır hissettim. Sıfırdan UI/UX alanında bir şeyler öğrenmek, çalışmak zordu fakat iş arama süreci de bir o kadar stresliydi :)
Aslında eğitim süreci için genel deneyimim bu şekilde. Burada bahsettiğim konulara ek olarak şunları da paylaşmak isterim
Süreç devam ederken sürekli olarak Medium gibi platformlar üzerinden yazılar okudum. Behance, Dribbble gibi platformlar üzerinde yapılan tasarımları saatlerce inceledim.
Bence UI/UX alanında eğitimler almak kadar bu alanda çalışan kişilerin yaptıkları çalışmaları takip etmek, sektörün bu alandaki eğilimini görmek ve bunlar hakkında bilgi sahibi olmak beni geliştiren önemli konulardan bir tanesi oldu.
Bu alana yeni başlayan arkadaşlar için benim deneyimim bu şekilde. Doğrularıyla yanlışlarıyla bu benim kendi deneyimimdi. Aslında eğitim konusu kişi özelinde değişebilir fakat benim deneyimim bu şekilde oldu. :)
İş başvuru sürecime gelince bu konu bolca stres içeriyor. :) Öncelikle LinkedIn profilimi ve Behance hesabımı düzenledim. Yaptığım projeleri ve katıldığım eğitimleri buralarda paylaştım
Başvuru yapmak istediğim şirketlere göndermek için CV'mi hazırladım. Çoğunlukla LinkedIn üzerinden, zaman zamanda KariyerNet üzerinden iş başvuruları yaptım. Bir çok firmanın iş ilanına CV'mi gönderdim.
Sonrasında şu an birlikte çalıştığım takım arkadaşım bana LinkedIn üzerinden ulaştı ve işe alım sürecim başladı ve görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlandı.
Tella, web tarayıcınız üzerinde hemen video kaydedip paylaşmanızı sağlayan bir video kayıt ve düzenleme aracı.
Bu araç ile birden fazla kaydı tek videoda birleştirebilir, videolarınıza arkaplan, çerçeve vb. görsel efektler ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız video bir link ile paylaşabileceğiniz gibi bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.
Tella, 50 hikâye paylaşımı için ücretsiz, sonrasında ise aylık 19$ ödemek gerekiyor.
Hera, çevrimiçi toplantı deneyiminizi düzene sokma iddiasındaki bir başka SaaS girişimi.
Toplantılarınızı tek bir ekranda toplayan Hera, not almayı kolaylaştırıyor, ekip içi iletişim kurmayı sağlıyor ve iş akışlarını otomatize edebiliyor.
Notion, Google Docs ve Asana gibi araçlarla entegre çalışan Hera, ücretsiz kullanılabiliyor. Ücretli üyelikte ise her şeyi sınırsız şekilde yapmanızı sağlıyor. %50 indirim kodu: HeraPH
Ayran, farklı platformlar veya ürünler arasındaki entegrasyonu hizmet olarak sunan bir girişim. (iPaaS = integration Platform as a Service)
API bağlantıları, kendi sunucunuzdaki veya buluttaki yazılım entegrasyonlarını Ayran ile yapmanız mümkün.
Entegrasyonu yapılan ürünler arasında AWS’den eBay’e, Asana’dan Salesforce’a kadar uzayan bir liste var ama farklı bir entegrasyon desteği de talep edebilirsiniz.
Tohum A.Ş trüf (mantar) aşılı meşe tohumu ve aşılı kırmızı ceviz tohumu satan tarım odaklı bir girişim.
Prof. Dr. Fahri Güler ve Prof. Dr. Veysel Tıracı tarafından kurulan Tohum A.Ş., satış bedeli yüksek tarımsal ürünlere odaklanıyor ve tohumları en az 5 adetlik paketler halinde satışa sunuyor.
Şu anda beşli tohum paketleri %50 indirimle 39 TL + kargo ücretiyle satın alınabiliyor.
Yeniben, estetik tedavi/operasyon alanına odaklanan sağlık odaklı bir pazar yeri girişimi.
2250’den fazla doktorun bulunduğu platformda hem doktor randevusu alabilir, hem de tedaviler hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca sitede yanıtlanmış 1600’den fazla soru bulunuyor ve tedavilerin ortalama fiyatlarına da yer veriliyor.
Ahmet Fırat tarafından kurulan Yeniben, 2017 yılından bu yana hizmet veriyor.
Funnelll, dijital reklam kampanyalarınızı kendi başınıza ve profesyonel şekilde sürdürmenizi sağlayan bir ürün.
Facebook Analytics, Google Tag Manager ve CustomerLabs CDP alternatifi olarak pazarlama kampanyalarınızı tek noktadan verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.
Pazarlama huninizi görselleştirip hangi aşamada sıkıştığınızı görebilirsiniz. AppSumo fırsatıyla ömür boyu üyelik 49$.
Artado Search, reklamsız ve güvenli bilgiye ulaştırmayı amaç edinen bir arama motoru. Açık kaynak kodlu. Hem kendi sonuçlarını hem de arama motorlarının sonuçlarını derliyor.
Yakında kendi tarama botu ArtadoBot ile kendi verisini toplamayı hedefleyen Artado ekibi, Artado Photon isimli bir tarayıcı üzerinde de çalışıyor. 2018 yılında Arda Tahtacı tarafından kurulan Artado Software, Kreosus üzerinden de maddi destek topluyor.
Inlytics, LinkedIn profilleri için bir ölçümleme aracı. LinkedIn‘de paylaşılan içeriklerin performansını gözler önüne sererek daha etkili olmanızın önünü açıyor.
Paylaşılan içeriklerin aldığı reaksiyonları, beğenenlerin hangi şirketlerde çalıştıklarını ve daha birçok bilgiyi tek adres üzerinde gösteriyor. İçerik zamanlama özelliği de sunuluyor.
Girişimi ücretsiz kullanabilirsiniz. Ek özellikler için aylık abonelik ücreti 7$’dan başlıyor.
Noor, ekiplerin kolayca sesli iletişimini mümkün kılan bir MacOS uygulaması.
Video sohbeti mümkün kılsa da sesli iletişime odaklanan Noor, uzaktan çalışan ekiplerin hızlı iletişim ile verimliliğini artırmasını hedefliyor. Tek tıkla ekip arkadaşlarınızla konuşmaya başlayabilir ve oda oluşturabilirsiniz.
3 kişilik ekipler için ücretsiz olan Noor, daha fazlası için kullanıcı başına aylık 12 dolar ücret istiyor.
Yabbu, toplantı verimliliğini artırmayı sağlayan toplantı araçlarından bir başkası. Sunduğu özelliklerle daha az, daha kısa ve daha derli toplu toplantılar yapmanızı sağlıyor.
Uzaktan çalışan ekiplere %30-50 zaman kazandıran Yabbu, iletişimi toplantı öncesinde başlatıyor ve bilgiler üzerinde fikir alışverişi yapıp hızla karar aşamasına geçmenizi mümkün kılıyor.
Yabbu’yu AppSumo‘da 49 dolarlık ömür boyu erişim fırsatıyla satın alabilirsiniz.
Hafif Yük Taksi minivan, panelvan ve motosikletler ile yük taşıması yapan bir taşımacılık girişimi.
Moto-kuryeler ile kurye taşımacılığı yapan girişim diğer araçlarıyla küçük veya büyük hafif yük taşımacılığı hizmeti veriyor. Kamyonetler taksi gibi kullanılabiliyor.
Site üzerinden hemen taşıma ücret bilgisi görebilir, nakliye aracınızı canlı olarak takip edebilirsiniz. Eğer taşımacı olmak istiyorsanız başvurusu yapabilirsiniz.
Filkers, e-ticaret sitenizdeki ürünler için hızlıca ve kolayca tanıtım videoları hazırlamanızı sağlayan bir araç.
WooCommerce, Shopify ve PrestaShop eklentileriyle kolayca animasyon videolar hazırlayabiliyorsunuz. Ayrıca Canva entegrasyonuyla tasarım kaynaklarınıza kolayca ulaşabilmeniz mümkün.
HUNT50 kodu ile ilk ödemenizde %50 indirimden faydalanabilirsiniz.
Dialogue, e-ticarette müşterilerinizin tekrarlayan davranışlarını okuyan ve buna göre kişiselleştirme önerileri sunan bir araç.
Kodlamayla uğraşmadan kullanabileceğiniz Dialogue, potansiyel müşterileri doğru ürün önerileri ve otomatik içeriklerle karşılıyor. Böylece yapay öğrenme yoluyla yaptığı keşifleri kârlılığa dönüştürüyor.
Websitesinde ücret bilgisi paylaşılmıyor ama ürün demosunu için e-posta adresinizi bırakarak bilgi alabilirsiniz.
Readimo, güzel sözleri 9 farklı dilde bir araya getiren bir içerik sitesi. Alıntılanan sözleri websitesi üzerinde okuyabilir, sosyal ağlarda paylaşabilir veya yorumlayıp beğenebilirsiniz.
Ünlülerin yanısıra ünlü olmayanların da sözlerine yer veren Readmio, bir kitap dostunun sevdiği sözleri paylaşmak için açmış olduğu bir girişim.
Site üzerindeki sözler siz de etiket ekleyebilir veya etikete göre arama yapabilirsiniz.
Hippo Video, daha fazla dönüş alabilmek için e-postalara kişiselleştirilmiş videolar eklemeyi sağlayan bir araç.
60 saniyede kişiye özel video hazırlamanızı sağlayan Hippo Video’yu tanışma e-postalarından satış e-postalarına, ekip içi iletişimden müşteri desteğine kadar farklı amaçlarla kullanabilirsiniz.
Normalde kullanıcı başına aylık 9-40$ ücretle kullanabileceğiniz Hippo Video, AppSumo’da ömürlük sadece 59$.
Racket, konuşmayı merkeze alan bir başka ses odaklı sosyal ağ. Henüz bir mobil uygulaması olmayan Racket üzerinde ses kaydınızı internet tarayıcınızdan yapıp paylaşabiliyorsunuz.
İsterseniz bir konuk alarak da yayın yapabilirsiniz.. Profilinizdeki kayıtlar en fazla 9 dakika, diğer kayıtlarına verdiğiniz sesli yanıtlar ise en fazla 30 saniye uzunlukta olabiliyor.
Capiche‘nin kurucusu Austin Petersmith’in bu girişiminde kullanıcılar arası puan sıralaması da var.
Arventek, otonom insansız hava araçlarıyla coğrafi görsel verileri yakalayıp, yapay zekâ ile veriyi iş zekasına çeviren bir teknoloji girişimi.
Farklı endüstrilerin iş süreçlerini otomatikleştiren Arventek, uzun sürelerde ve maliyetli şekilde yapılacak işleri kısa sürede, az kişiyle ve uygun maliyetle yapmayı mümkün kılıyor.
2020 yılında İstanbul’da kurulan girişim, inşaat veri yönetim platformuyla öne çıkıyor.
Krisp, gürültü azaltma konusunda uzmanlaşan bir teknoloji girişimi. Zoom gibi 800+ uygulamayla kullanılabiliyor.
Video veya ses iletişiminde arkaplan ve yansıma (eko) seslerini filtreleyen Krisp, sadece konuşmacının sesini seçerek karşı tarafa temiz şekilde iletiyor.
MacOS ve Windows uygulamalarıyla ücretsiz kullanabilirsiniz ama Krisp’e iş e-postanızla kayıt olursanız Personal Pro paketi 2 ay ücretsiz. Krisp, geçmişte AppSumo’ya da çıkmıştı.
Zero to Sold, yatırımsız girişim kurma, büyütme ve satma süreçlerinin tamamını örneklerle anlatan bir girişimcilik kitabı.
Arvid Kahl tarafından yazılan kitap, FeedBackPanda’yı büyütüp satmayı başaran Alman girişimcinin tecrübelerini ilk ağızdan paylaşıyor. Farklı formatlarda satın alabileceğiniz kitabın e-book formatı 48 saat için Kindle mağazasında sadece 0.99$.
Kahl’ın Embedded Entrepreneur adlı ikinci kitabı kısa süre önce yayımlandı.
Kidzi, ebeveynlere internet üzerinden psikolojik hizmetler sunan bir danışmanlık platformu.
Uzman gelişim psikologları tarafından hem ebeveynler hem de çocuklar için danışmalık hizmeti alınabiliyor. Haziran 2021’de Cansu Gökbalkan, Çağla Nur Ünal ve Pelda Çoko Şehir tarafından kurulan Kidzi, ön görüşme için ücret talep etmiyor.
Ebeveyn Danışmanlığı ve Gelişim Değerlendirmesi Temel Paket hizmetleri için %20 indirim kodu: Kidzi20
Haziran 2021’de Cansu Gökbalkan, Çağla Nur Ünal ve Pelda Çoko Şehir tarafından kurulan Çocuk Gelişimi ve Ebeveyn Platformu
uı/ux alanında kendimi nasıl geliştirdim
Yazılım Öğrenmenin Yaşı yoktur. - 6 ayda Full-Stack olamazsınız ama Tester veya Front-end çi olabilirsiniz. - Dünyanın en büyük iş sahasına sahip ve en çok kazandıran alanı Yazılımdır. - Yazılımcı olmak için Yazılım/Bilgisayar Mühendisliği okumuş olmanıza gerek yok.
Aristo 13 Eylül 2022 01:54