Jön neler yazmış

Yazar takip için üye girişi yap. Bu yazarı 2 kişi takip ediyor

1 dolar 1.29 YTL idi,  İnstagram yoktu,  MSN kullanılıyordu,  Ali Koç Rahmi Koç’tan harçlık alıyordu, Reklam panolarında Playstation 2 vardı, Jesus yeni üniversitesinden mezun olmuştu,  İstanbul da kiralar ortalama 200 liraydı. Başka ?

Adıyaman'da 65 kişiye mezar olan ve yapımında dere çakılı ve kum kullanıldığı ortaya çıkan apartmandan bozma lüx otel.  TÜGVA  Adıyaman yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Bozkurt'a ait olduğu iddia edilmiş.  Otelin sahipleri tutuklanmış dosyasına GİZLİLİK KARARI getirilmiş. 

McDonald’s ülke insanının parası Big Mac’e bile yetmiyor diye dandik patatesini dürüm patso yapmış, bir de bu lezzet bu fiyata yazmışlar

Öğrenci karnesini alıyor, notlarına dahi bakmadan arkadaşlarının gözü önünde yırtıyor. bu bence öğretmenlere gereken değeri vermeyen siyasilerin, onları şımartan velilerin, gerekli cezayı vermeyen idarecilerin eseridir. 

Kılıçdaroğlu'nun adaylık hevesi ve ısrarı birinci etken. İYİ Parti'nin HDP'yi sürekli dışlaması ve küçük partilerin Masa'da oylarıyla orantısız güç elde etme çabası. Şunu unutmamak gerekir. Bu seçim Türkiyenin son 50 yıl da ki en önemli seçimi. 

Şimdi üzüntüm daha da katlanarak arttı. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel gibi, her türlü teknolojik imkan var ama bilimsel yönden aynı standarta sahip değil maalesef. Bir insan hayatının böylesine saçma bir ihmal sonucu sönmesine çok öfkeliyim.

Size anjiyo yapalım” demek yerine “size endoskopi yapalım” dedeydi BODRUM ACIBADEM doktorları , şuan Haluk Pekşen aslanlar gibi yanımızda olacaktı. NUR içinde yat. 

Bir süre sonra “iyileştin” diye taburcu ettikleri Pekşen, daha da kötüleşiyor ve uçak ambulansla Ankara Güven Hastanesi’ne götürülüyor.  Doktorlar yemek borusunun 32.cm’nde kalp hizasında delik olduğunu fark ediyorlar . Bu açılan delik enfeksiyon kapıyor,  enfeksiyon kalp zarına yol yapıyor, ve uygulanan yanlış tedavi sebebiyle bağışıklık sistemi çöküyor.  Doktorlar ellerinden geleni yapsalar da 22 gün dayanabildi haluk bey.  

Haluk bey belki anlayan çıkar diye odaya gelen tüm doktorlara “göğsümde yanma var yatınca artıyor, yemek yiyince artıyor. Reflüm var ondan olabilir mi” diye anlatıyor . Ama “ne olacak bu memleketin hali” diye babama dert yanan o kişilerin aklına “size bir endoskopi yapalım demek gelmiyor. 

Çarşamba günü tüm değerleri yükselmiş,  vücutta enfeksiyon oluşmuş. Pekşen'in sorumlu doktoru gastrolog imiş. Covid, zatürre başlangıcı vs vs türlü tahminlerde bulunmuş fakat bir türlü teşhis koyamamış. 

Ağrı kesici verip eve göndermişler. Fakat acısı tüm gece devam etmiş ve sabah erken saatte yeniden “beni hastaneye götürün” diyor. Doktorlar yine her şeyin normal olduğunu belirtseler de pekşen hastaneye yatmak istiyor. O gece tansiyonu yükselip alçalmaya ve ateşi çıkmaya başlıyor. Türkiye'nin en iyi hastanesine bakar mısın:)

15 Ağustos 2022 akşam yemek yerken rahatsızlanması üzerine Bodrum Acıbadem Hastanesi ACİL e gidiyor. “Göğsünde bir yanma hissettiğini, bu acının yemek esnasında başladığını” ifade ediyor. Yapılan tahlil sonucunda kan değerleri referans aralıkları içerisinde çıkıyor. EKG de temiz çıkıyor. 

Merhaba Ben AYSE ÜNLÜ

UI/UX alanında bir şeyler öğrenmeye ilk olarak Figma'dan başladım. Figma öğrenme sürecimde Udemy'de Ramazan Güler'in "Uygulamalı Figma Eğitimi" ile yaklaşık olarak 1.5-2 ay gibi bir süre içerisinde temel olarak Figma kullanımı yeteneklerimi geliştirdim.

Sonrasında her gün bir şeyler yapmak için DailyUI Challange'a (https://dailyui.co) başladım. Bu süre içerisinde her gün farklı tasarımlar yapıyor olmak aslında ufkumu genişleten ve farklı deneyimler kazanmam için geliştirici olmuştu. 

DailyUI Challenge, toplamda 100 gün süren ve her gün için bir case yapıp bunu paylaşmanızı isteyen bir challange. 60 gün sonrasında eğitim almak istediğim için DailyUI Challenge'ı yapmayı bıraktım 

Gelelim eğitim sürecine... Profesyonel olarak ve UI/UX alanında yetkin kişilerle birlikte çalışmak, onların deneyiminden faydalanmak için @Userspots'un UI Eğitimini ve eş zamanlı olarak  @habitatdernegi 'nin HTML/CSS, UI/UX Eğitimini aldım. 

Her iki eğitim içinde birer proje hazırladım ve bunların sunumunu yaptım. Projelerimi Behance hesabımda paylaştım. HTML/CSS eğitimi de almış olmamla birlikte, kodlanabilir tasarım yapmanın ne kadar önemli olduğunu anladım ve bu konunun üzerine daha çok gitmeye karar verdim

Bu konuda @ademilte'in Youtube'da bulunan HTML/CSS video serisini izlemeye başladım. Videoları izlerken daha iyi öğrenebilmek için HTML/CSS ile birlikte basit yapıda iki web sitesi tasarımı kodladım. 

HTML/CSS öğrenmenin yanı sıra UI/UX alanında bir şeyler yapmaya devam ediyordum. Bu konuda da @ender_topaloglu'nun UI/UX alanındaki video içeriklerini tüketmeye başladım. Ender hocanın Youtube kanalında bir çok konu üzerine içeriği var. 

Bu içerikler UI/UX alanında gelişmem için bana çok faydalı oldu. UI/UX alanı için tasarım prensipleri, grid sistem, tasarım süreci gibi bir çok konuda çektiği içeriklerle gelişimime katkı sağladı. 

Youtube üzerinde UI/UX alanında aslında bolca içerik mevcut. Yukarıda bahsettiğim eğitimlerin yanı sıra @FerdiCildiz'ın Youtube'da ki video içeriklerini de takip ediyordum. Bu süreçte gelişimime katkı sağlayan bir diğer kişi de Ferdi hocadır 

UI konusunda bir şeyler öğrendikten sonra UX alanını derinlemesine öğrenmek için çalışmalarıma başladım. Bir yandan Youtube'dan videolar izlerken bir yandan da Userspots'un UX Eğitimi'ne başladım. UX Eğitimi sonucunda bir case hazırladım ve Behance hesabımda paylaştım

Eğitim süreçlerini bitirdikten sonra kendi başıma bir şeyler yapmak istedim. Bunun için bir konu belirleyerek yola başladım. Daha öncesinde çoğunlukla redesign yaparak bir şeyler öğreniyor ve kendimi geliştiriyordum. Bu sefer sıfırdan bir uygulama tasarımına başladım 

Uygulama tasarımını yapıp Behance üzerinde paylaştım. Artık iş aramaya başlamak için kendimi hazır hissettim. Sıfırdan UI/UX alanında bir şeyler öğrenmek, çalışmak zordu fakat iş arama süreci de bir o kadar stresliydi :)  

Aslında eğitim süreci için genel deneyimim bu şekilde. Burada bahsettiğim konulara ek olarak şunları da paylaşmak isterim 

Süreç devam ederken sürekli olarak Medium gibi platformlar üzerinden yazılar okudum. Behance, Dribbble gibi platformlar üzerinde yapılan tasarımları saatlerce inceledim. 

Bence UI/UX alanında eğitimler almak kadar bu alanda çalışan kişilerin yaptıkları çalışmaları takip etmek, sektörün bu alandaki eğilimini görmek ve bunlar hakkında bilgi sahibi olmak beni geliştiren önemli konulardan bir tanesi oldu. 

Bu alana yeni başlayan arkadaşlar için benim deneyimim bu şekilde. Doğrularıyla yanlışlarıyla bu benim kendi deneyimimdi. Aslında eğitim konusu kişi özelinde değişebilir fakat benim deneyimim bu şekilde oldu. :) 

İş başvuru sürecime gelince bu konu bolca stres içeriyor. :) Öncelikle LinkedIn profilimi ve Behance hesabımı düzenledim. Yaptığım projeleri ve katıldığım eğitimleri buralarda paylaştım 

Başvuru yapmak istediğim şirketlere göndermek için CV'mi hazırladım. Çoğunlukla LinkedIn üzerinden, zaman zamanda KariyerNet üzerinden iş başvuruları yaptım. Bir çok firmanın iş ilanına CV'mi gönderdim. 

Sonrasında şu an birlikte çalıştığım takım arkadaşım bana LinkedIn üzerinden ulaştı ve işe alım sürecim başladı ve görüşmeler sonucunda olumlu sonuçlandı.

Atilla TAŞ, Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayını öğrendiğini ve umutlu olduğunu belirtti. Peki bu kim olabilir 

Çalışanlarına değer veren şirketler pazarda daha başarılı olur. Bu bize personelin kendisini değerli hissetmediği takdirde istifa etme olasılığının yüksek olduğunu gösterir. Şirketlerin bunu söylemde değil eylemde göstermeleri, çalışanın bunu hissetmesi başarıyı tetikler. Pazar kaybı yaşayan şirketin ilk önce çalışanlarına verdiği değere bakması gerek. 

Çocukluğum dahil 40 yılım Ümraniye de geçti. Bu süre zarfında Ümraniye çarşı da çetin emeç parkı vardı. çocuğuz çetin emeçin kim olduğunu kimse anlatmadı, ümraniye de anket yapsalar %95 bilmiyordur kim olduğunu. işte bu nedenle Türkiyenin yakın tarihi ile yüzleşmesi gerek. o parkın adını çok defa değiştirdi AKP li belediye, ama halen insanlar çetin emeç parkı diyor. ne yaparsanız yapın bu işim hep yaşayacak. 

Şu sıralar sedat peker isminden çok bahsediyor. şahsen ben ismini bir galatasaraylı olmam hasebiyle duymuştum lakin karanlıkların lordu olduğunu ilk kez duyuyorum. Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanlığında uzun yıllar görev yapmış, 1998 tarihinde emekliye ayrılıncaya kadar bu görevde kalmış başarılı bir isim. fakat Vehbi koç dışında, koç grubuyla pek arası iyi değil diye duymuştum. 

Hazal isimli bir kız öğrenci, uzun zamandır bu vakıfta takılıyor. gel zaman git zaman Çello hocası Samuel Matus ile tanışıyor, aralarında abi kardeş ilişkisi var, hazal o kadar güveniyor ki davet edilen eve gidiyor. zaten ne zaman birisi karşı cinsi evine davet etse mutlaka bir vukuat oluyor :) evde vakıf bunyesinde başkaları da var, samuel içelim eğlenelim sevişelim diyor, hazal olmaz diyor, neyse hazal evden cıkıyor. vakıf yönetimi hazalın ifadelerini ciddiye almıyor, hazal en sonunda isyan ediyor. lakin bunlar sadece iddia olarak kalıyor. samuel işine devam ediyor. 

izlediğim en iyi belgesel seaspiracy idi, çok etkileyici, netflix de. 

Ümraniye hacibekirkünç de 2 porsiyon baklava 2 künefe 3 çay için 140 TL ödedik. Bir daha asla gitmeyeceğim. Boykot ediyorum

Tella, web tarayıcınız üzerinde hemen video kaydedip paylaşmanızı sağlayan bir video kayıt ve düzenleme aracı.

Bu araç ile birden fazla kaydı tek videoda birleştirebilir, videolarınıza arkaplan, çerçeve vb. görsel efektler ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız video bir link ile paylaşabileceğiniz gibi bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.

 Tella, 50 hikâye paylaşımı için ücretsiz, sonrasında ise aylık 19$ ödemek gerekiyor.

                            

Hera, çevrimiçi toplantı deneyiminizi düzene sokma iddiasındaki bir başka SaaS girişimi.

Toplantılarınızı tek bir ekranda toplayan Hera, not almayı kolaylaştırıyor, ekip içi iletişim kurmayı sağlıyor ve iş akışlarını otomatize edebiliyor.

Notion, Google Docs ve Asana gibi araçlarla entegre çalışan Hera, ücretsiz kullanılabiliyor. Ücretli üyelikte ise her şeyi sınırsız şekilde yapmanızı sağlıyor. %50 indirim kodu: HeraPH

                            

Ayran, farklı platformlar veya ürünler arasındaki entegrasyonu hizmet olarak sunan bir girişim. (iPaaS = integration Platform as a Service)

API bağlantıları, kendi sunucunuzdaki veya buluttaki yazılım entegrasyonlarını Ayran ile yapmanız mümkün.

Entegrasyonu yapılan ürünler arasında AWS’den eBay’e, Asana’dan Salesforce’a kadar uzayan bir liste var ama farklı bir entegrasyon desteği de talep edebilirsiniz.

                            

Tohum A.Ş trüf (mantar) aşılı meşe tohumu ve aşılı kırmızı ceviz tohumu satan tarım odaklı bir girişim.

Prof. Dr. Fahri Güler ve Prof. Dr. Veysel Tıracı tarafından kurulan Tohum A.Ş., satış bedeli yüksek tarımsal ürünlere odaklanıyor ve tohumları en az 5 adetlik paketler halinde satışa sunuyor.

Şu anda beşli tohum paketleri %50 indirimle 39 TL + kargo ücretiyle satın alınabiliyor.

                            

Yeniben, estetik tedavi/operasyon alanına odaklanan sağlık odaklı bir pazar yeri girişimi.

2250’den fazla doktorun bulunduğu platformda hem doktor randevusu alabilir, hem de tedaviler hakkında bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca sitede yanıtlanmış 1600’den fazla soru bulunuyor ve tedavilerin ortalama fiyatlarına da yer veriliyor.

Ahmet Fırat tarafından kurulan Yeniben, 2017 yılından bu yana hizmet veriyor.

                            

2 3 414