PC-Laptop-Cep Telefonu#

Cep telefonu pazarından tamamen çekildiğini deklare eden Koreli elektronik devi. 

Çin Menşeili teknoloji firması Huawei ismini bilmeyenimiz yoktur, yakın zamanda Google ile yaşamış olduğu problemler hala çözülememiş ve firma kullanıcılara kendi çözmeye çalıştığı uygulamalar ile ulaşmaya çalışırken şimdi de dünyaca ünlü BBC news haberleri ile bir kez daha gündeme gelmeyi başardı.

Haberin detayına göre, Çin firması sokakta yürüyen Uygurların tespitini sağlayan bir yazılım ile ilgili olarak Çin'in patent sağlayan yetkili kurumu Ulusal Fikri Mülkiyet Hakkı İdaresi'ne (CNIPA) başvuruda bulundu. Patent başvurusunda, sokaklarda video ve görüntü kaydı alınan, fotoğrafları çekilen yayaların bazı özelliklerinin belirlenmesi için yapay zeka tekniklerinin sağladığı derin öğrenme yöntemleri tanımlanıyor. Bu özellik, bedenin farklı duruş ve hareketlerinin sonuçları nasıl etkilediğine odaklanıyor, örneğin bir kişi oturuyorsa veya ayaktaysa tespit edebiliyor. Ama belge, bir bireyin hedef alınabilecek özelliklerine atıfları da listeliyor, atıflar arasında "ırk" (Han, Uygur) atıfları da var.

Haber için şimdilik uzun bir yorum yapmaya gerek yok ancak görünen o ki 5G denen illet hayatımıza dahil olmaya başladığı günden itibaren sanki fayda değil de zarar verir gibi bir hali var veya bana öyle geldi.

Bekleyip göreceğiz.Gün ola harman ola.





Kaliteli cihazların satıldığı doğru adres.

Linkedin de paylasimlarini sık sık goruyorum. 

HP , DELL ve Lenovo gibi en iyi markaların business class modellerini satan şirket. 

Birkaç ay önce tanıtılan Vivo V20 Hindistan Standart Bürosundan geçerli notu aldı.

Cihazın model numarası V2040 olarak onaylandı,

Endonezya Telekoma göre ise bu cihaz daha önceki model isimlerine nazaran daha Orijinal bir isimle V20 olarak piyasaya çıkartılacak

Telefonun özellikleri ise Üçlü bir kamera sistemi kurulumu var ve ana kameranın çözünürlük 64 MP

İşletim sistemi olarak da android 11 temelli FunTouch OS11 ile gelmesi tahmin ediliyor.

Nokia’nın beklenen modeli 5.4 serisi tanıtıldı,

64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı hafıza seçeneği ile piyasaya sürülecek olan Nokia 5.4 ayrıca microSD kart desteği de sunmakta,
16 MP Ön kamera 48 MP Ana kamerası olan cihazda iki tane 2MP çekimli derinlik sensörü kamerası da bulunmakta.

Avrupa satışı için belirlenen fiyatı ise 189 Euro !

Samsung Galaxy S10'da uzun süredir güncelleme yapılmaması çeşitli dedikodulara sebep olmuştu,
Android cihazlardaki güncelleme gecikme sorunu bir çok kullanıcıyı olumsuz etkilemeye devam ediyor
Android’in rakibi olan Apple‘da ise güncellemeler oldukça sık tekrarlanmakta.
Özellikle Android'de gerçekleşen bu gecikmeler telefon kullanıcılarının Android’i tercih etmelerinde oldukça olumsuz etki yaratıyor.


Enflasyon ve satınalma paritelerimizin daha dipleri görmesini ummuyor ama bekliyoruz.

Her alanda bizi dünya lideri yapan başganımıza binlerce teşekkür. Ama sanırım bitmedi, daha yaşayacak çok belamız var gibi görünüyor. 

Türkiye iphone almak için 100 gün çalışma süresi ile zirvede. yanıltmadın bizi Türkiye:)


Ericsson, 5G tüketici pazarının 2030 yılına kadar 31 trilyon USD’ye ulaşacağını tahmin ediyor;

Ericsson (NASDAQ: ERIC) ConsumerLab’ın hazırladığı yeni “5G Tüketici Potansiyelinden Faydalanma” raporuna göre 5G tüketici pazarı 2030 yılına kadar dünya çapında 31 trilyon USD’ye ulaşabilir. Rapora göre iletişim servis sağlayıcılar 3,7 trilyon USD kazanç elde edebilir. Bu rakam, yeni dijital hizmet fırsatları ortaya çıktıkça daha da artabilir.

İletişim servis sağlayıcılar, 5G kullanım senaryolarını genişleterek ve paket halinde sunarak sadece dijital hizmetlerden elde ettikleri geliri 2030 yılına kadar 131 milyar USD’ye kadar artırabilir. Bu gelir tahminlerinin yaklaşık yüzde 40’ını 5G ağları üzerinden sunulan video, artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR) ve bulut destekli oyunlar oluşturuyor.

Rapora göre, en başta oyunlar olmak üzere alışveriş, eğitim, uzaktan çalışma ve üretkenlik gibi alanlardaki kapsayıcı medyaya yönelik tüketici harcamalarının yarısından fazlasını artırılmış gerçeklik hizmetlerine yapılan harcamaların oluşturacağı öngörülüyor.

Araştırma sonucunda elde edilen temel bulgular, tüketicilerin 5G hizmetlerini satın alma isteklerini COVID-19 salgınının nasıl etkilediğini de içeriyor. 2019’un başlarında tüketicilerin yüzde 20’si 5G hizmetlerini satın alma konusunda istekliydi. Ancak yıl sonunda bu rakam yüzde 10’lara kadar düştü. Bununla birlikte, dünya genelinde 5G hizmetlerini ilk kullanmaya başlayanların yüzde 20’si 5G hizmetleri için ücret ödemeye hazır. Rapora göre, 5G’yi erken kullanmaya başlayanlar ekonomik toparlanmaya yardımcı olabilir.

Raporda ayrıca iletişim servis sağlayıcıların tüketicileri 5G kullanmaya proaktif olarak teşvik ederek kullanıcı başına yüzde 34 daha fazla 5G ortalama geliri (ARPU) elde edebileceği öngörülüyor. İletişim servis sağlayıcıları, önümüzdeki 10 yıl boyunca pasif bir yaklaşım benimseyerek tüketici gelirleri yüzde 0,03 sabit gelir artışına kıyasla yüzde 2,7 lik bir bileşik yıllık büyüme hızıyla artırabilir.

Ericsson ConsumerLab Başkanı Jasmeet Singh Sethi, “Ericsson olarak iletişim servis sağlayıcıların ana işi olmaya devam eden 5G tüketici pazarına yönelik ilk defa bir gelir tahmini sunuyoruz. Araştırmamızda, bu pazarın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için kullanım senaryosu geliştirme, tarife yeniliği, kaliteli 5G kapsama alanı ve ekosistem ortaklıklarının oynadığı rolü vurguladık. 5G’nin önümüzdeki 10 yıl içinde tüketici hizmetlerine yönelik iletişim servis sağlayıcılarına muazzam fırsatlar yaratacağı açıkça ortada. Devam eden bu yolculukta asıl kazananlar tüketici tekliflerini hızlı ve proaktif bir şekilde geliştiren iletişim servis sağlayıcılar olacak” dedi.

Raporda ayrıca uç bilgi işlem ve ağ bölümleme gibi önemli teknolojilerin servis sağlayıcıların 5G hizmetlerinden elde ettikleri geliri güvence altına almalarına nasıl yardımcı olacağı da vurgulanıyor. Bu gelirler, bulut destekli oyunlar ve artırılmış gerçeklik uygulamaları gibi temel dijital hizmetlerden veya araç içi bağlantı ve ilgili güvenlik özellikleri gibi diğer hizmetlerden elde edilebilir.

Ericsson ConsumerLab, 2019’un mayıs ayında 30’un üzerinde kullanım senaryosunu, kullanıcıların bu senaryolara ilgileri ve bunlara ödeme istekliliklerini içeren bir rapor yayınladı. Yeni 5G Tüketici Potansiyeli raporu, hem servis sağlayıcılar hem de daha büyük BT ekosistemindeki iş potansiyeli tahminleriyle oluşturulan öngörülere dayanıyor.


https://teknorex.com/5g-tuketici-pazari-31-trilyon-dolara-ulasacak/

900$ civarı Amerika'da satışa sunulan Iphone 12'nin, Türkiye'de neden 2.907$'a satıldığını biri bana gerizekalıya anlatır gibi anlatabilir mi? Her telefon özel uçakla geliyor galiba.
HUAWEI FreeBuds Pro, akıllı dinamik gürültü engellemeyi destekleyen dünyanın ilk gerçek kablosuz stereo (TWS) kulaklığı. Amerikan hukumeti huawei firmasina savas acmis olsada , bu firmayi daha azimli ve kararli yapiyor

diğer bir çok marka arasında zaman zaman kıyaslama yapmak zorunda kalsamda zamanında samsung kullandım ve gerçekten bir süre sonra çeşitli yavaşlamalar ve kullanıma bağlı hasarlar oluşmaya başlamıştı,daha sonra bir vesile ile ıphone geçiş yaptım.

Şimdilerde kimi görsem elinde bir xiaomi var ve nasıl dediğimde hep aynı cevabı alıyorum ;
BİR KERE KULLANMAYA BAŞLA BİR DAHA IPHONE ELİNE ALMAZSIN !!!

Denemek lazımmı ?

Alışkanlıklara devammı etmek lazım hala kararsızım.

Telefon denince akla ilk gelen markadır Iphone !

diğer Android telefonların tamamı tek başına rakip olma konusunda zorlansa da Samsung ve Huawei bu konuda Iphone oldukça zorlamakta.

Ben bir samsung kullanıcısıyken Iphone geçiş yaptım ve bir süre sudan çıkmış balıktan farksız haldeydim

Sürekli karıştırıp bir sürü yanlışlar yaptıktan sonra alıştım ıphone telefona.

Gerçi şimdilerde bir başka dişli rakip daha çıktı piyasaya ; xiaomi !

kimde görse ilk söylediği ;

Bende yıllarca Iphone kullandım, bunu kullansan bi daha eline Iphone almazsın oluyor.

Denemek istiyorum ancak Iphone marka olarak sanki hepimizin egosunu daha çok okşuyor...

Sadece 300 gr.Ağırlığında olan ve bükülebilen bir model olarak üretilen ve bir araba fiyatına satışa sunulan HUAWEİ MATE XS modeli,içinde Google play store bulunmayan Huawei app galeri içinden sınırlı uygulama seçme özelliği barındıran youtube uygulamasının yüklenmesine izin vermeyen whatsapp bile özel izinle indiren ve ülkemiz satış fiyatı taaaam 4.378,24 ABD Doları  olan (30 bin tl) çift simkartlı 512 gb hafıza kartlı (huawei özel kart) cihazı alan Ablalarımız,Abilerimiz kim acaba ? Huawei bu cihazın Türkiye de yok sattığını açıkladı.Alan kim çabuk isim versin :)))) Araba fiyatına TELEFON pardon sadece telefon diyerek rencide etmeyelim O Telefon Abi veya Abla ....Bence ....

Aslında iyi bir cihaz yapmışlar Sıla reklamında oynamıştı ve çok iyi bir kamerası varmış diyorlar.. Çin Apple a rakip olsun diye mi çıkardı bilmiyorum ama Çin her alanda var ve bu korkutucu olmaya başladı.. Çin'in politikalarından dolayı ben de hayatta almam... kaldı ki ben lphone bile kullanmadım hiç..

Çin markasıymış açıklamaya bile gerek yok.. hiç almayın.. 

OPPO'nun 48 MP arka kameraya, 16 MP ön kameraya sahip yeni telefonu A9 2020 için piyasaya çıktı.

Kamera:  kamera konusunda biraz endişem vardı ama hiç öyle olmadı. gayet iyi bir kamerası var. 48 mp arka, 16 mp ön kamera. arka tarafta aynı zamanda 8 mp'lik ultra geniş açılı kamerası ve 2 tane 2 mp'lik kamerası var. geniş açı fotoğraf sevenler için iyi bir özellik. video performansını da beğendim; hareketliyken görüntüyü mümkün oldukça sabit tutuyor.

İşlemci:  Ben ram olarak 8 gb'lık olanı aldım ve snapdragon 665 işlemciyi tam performans kullanabilmek için 8'i tavsiye ederim. donma, uygulama kapanması, aşırı ısınma gibi şeyleri yaşamadım. ayrıca telefon default 128 gb ile geliyor. 128 yetmez diyenler için harici hafıza desteği var.

Ekran:  Ekranı 6.5 inç. ekran kasa oranı yüksek. yukarıda anlattığım kamera deneyimini yükseltmek için güzel ve şık bi tasarım yapmışlar. parlak gün ışığında rahat okunan bi ekranı ve arka tarafta parmak izi sensörü mevcut.

Batarya: Bence en önemli konu telefonun bataryası; 5000 mah.olarak tasarlanmış, telefonu alırken baktığım detaylardan biri de buydu. her gün telefon şarj etmekten baymış biri olarak ilacım oldu bu devasa batarya. 2 gün rahat ettiriyor. bu konuda tek eksi şey hızlı şarjı desteklememesi. hızlı şarj da olsaydı harika olurdu.

Alınır mı derseniz şahsen alınır derim... tercih sizin..

Mi6 kullanıcısıyım ve performansından ciddi şekilde memnunum herkese xiomi yi tavsiye ederim 

Hatunlara çekici görünmek, özenti, kendini zengin hissetmek, kendini zengin göstermek, benim param çok alırım demek.

Türkiye pazarında sıfırı çeken şirket.  üretmiş olduğu G1 G2 G3 G4 ve G5 modellerinde kronik anakart problemi olan, insanlara okkalı bir özür borçlu koreli dünya devi !

小米 böyle yazılır. şiaomi diye okunur. Burdan da dinleyebilirsin. link