Neler oluyor
- avantaj bilişim (1)
- weble gelsin zetta (4)
- mehduh bayraktara göre , ysk üyelerinin müebbet ile yargılanma ihtimali (14)
- grand ısias otel (6)
- ali babacan (11)
- fenerbahçe en son şampiyonlar ligi'ne katıldığında... (1)
- mcdonald's da patates dürüm satılması (5)
- karnesini öğretmeninin önünde yırtan öğrenci kimin eseri (24)
- altılı masa'da seçimin kaybedilmesine sebep olabilecek 3 temel sorun ne olabilir. (8)
- haluk pekşen'in göz göre göre ölüme gidişi (9)
- uı/ux alanında kendimi nasıl geliştirdim (3)
- atilla taşın cumhurbaşkanı adayı (12)
- 1 papua yeni gine kinası kaç tl (8)
- şirketlerde eğitim ve kurumsallaşmaya dair (4)
- çetin emeç (5)
- karanlıkların lordu inan kıraç (9)
- barış için müzik vakfındaki taciz skandalı (5)
- hastanelerden alınamayan randevu (1)
- gece yatmadan zeytinyağı içmek (1)
- sabah aç karna türk kahvesi tüketmek (2)
- benzinin 30 tl ye dayanması (1)
- açlık ve yoksulluk sınırı (2)
- uzun bacaklı ingiliz (1)
- abd'nin karanlık tarihinin bir parçası (1)
- 5 haziran dünya çevre günü (1)
- hurma çekirdeğinden türk kahvesi (1)
- bu güne kadar izlediğiniz en iyi belgeseller (2)
- eğitimde fırsat eşitliği (1)
- yağ yakmanıza yardımcı ara öğün kereviz sapı detoksu (1)
- dili doğru kullanmak 3 (2)
- okuma vakti (2)
- incir uyutması (6)
- bu garibin derdi varmış (1)
- ahmed el belhi (1)
- kış geliyor doğalgaz fiyatları uçtu (3)
- antalya seo (2)
- 850’li numaralardan bıktık (14)
Günümüz çağı ve Teknolojik gelişmeler ile birlikte insanların konfor alanları değişmekte hatta değişmekle kalmayıp sürekli gelişmekte.
İnternetin yayılması ve dünyada yaşanan sağlık sıkıntıları sebebi ile artık insanlar evlerinden çalışmayı,özgürlük alanlarına dokunulmadan üretebilmeyi sever oldular.
Eskiden ofisler evimiz gibiydi,her türlü konforun elimizin altında olması işimize gelir daha iyi üretmek için bu konfora ihtiyaç duyardık,ancak yeni normal hayatımız ile birlikte tüm bunlar geride kalmak üzere.hem gelişen teknoloji hem de yeni yetişen nesilin kapalı ortamda çalışmaktansa özgür bir alanda istediğim şekil ve kıyafette çalışırım düşüncesi internetin olduğu her yerde yeni iş imkanları doğurmaya başladı.
İşte size bugün için derlediğimiz İnternetin olduğu her yerde ilgi ve bilgi alanınıza göre yapabileceğiniz bir kaç iş tavsiyesi.
Yalnız unutmamak gerekir ki bu mesleklerden bazıları daha fazla yetenek gerektirebilirken, bazıları işi öğrenmek için alın teri ve kararlılık gerektiriyor.
Hadi başlayalım.
2)Blogger: Çevrimiçi para kazanmak için bir blog açmak ister misiniz? Doğru bir şekilde yapıldığında, bloglar çok iyi para kazandırabilir ancak bu, e-posta üzerinden pazarlama, satış kanallarıyla birleştirilerek bir mıknatıs gibi insanları çekerek yapılmalıdır. Kendi sesinizi bulun, bir blog açın ve satabileceğiniz ürün ve hizmetler bulun. Başlangıçta reklamları unutun. Kendi dijital ürünlerinizi de oluşturabilirsiniz. Her iki durumda da, potansiyel büyüktür ancak herkes bunu başaramayabilir.
2)Sosyal Medya Pazarlamacısı: Sosyal medya pazarlaması, kazanç getirebilen bir yetenektir. Büyük ve küçük işletmeler, sosyal medyada ortaya çıkan pazarlama fırsatının farkına vardılar. Fazla takipçi ve fanlara sahip olmak, bir mesajı nasıl yayacağını bilmek ve dijital dünyada söz sahibi olmak giderek önem kazanmaktadır.
3)Gizli Müşteri: Gizli müşteri olmak için fiziksel bir yere ya da mağazaya ihtiyacınız yoktur. Gizli müşteriler genellikler kendileri için çalışan, satın alma ve destek hizmetlerini deneyimlemek için bir yerden bir yere dolaşan kişilerdir. Hatta günümüzde, internet sitelerinden alışveriş yaparak ve müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek bunu çevrimiçi şekilde de yapmaktadırlar.
4)Veri Girişi İşleri: İş yerine gitmeden gelir elde edebileceğiniz sabit bir işiniz olmasını mı istiyorsunuz? Bir sürü şirket ya da profesyoneller için veri girişi uzmanı veya serbest çalışanı olabilirsiniz. Veri girişi yapan büyük bir şirket için uzaktan çalışabilirsiniz. Fakat bunun için hassas ve verimli çalışmak gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın.
5)Yazma ve Düzenleme: Yazma konusunda becerikliyseniz, birinin yerine yazma ve düzenleme konusunda şansınızı deneyebilirsiniz. Bu, zaman içinde ve pratik yaptıkça geliştirilebilen bir beceridir. Gerçekten iyiyseniz, bir metin yazarı olabilir ve bir satış mektubu için binlerce doları yönetebilirsiniz.
6)SEO veya SEM Uzmanı: Arama motoru optimizasyonu (SEO) veya arama motoru pazarlaması (SEM) konusunda bilginiz varsa, başkalarına bu konuda hizmet sunabilirsiniz. SEO, çok fazla miktarda bilgi içeren ve insanların, düzene koymayı bilen insanlar için yüklü miktarda para ödediği çok karmaşık bir alandır. SEM, PPC(tıklama başı ödeme (pay-per-click)) ve Facebook, Google ve Youtube gibi ücretli reklamları yönetmektir. İkisi de çok kazançlı alanlardır. Size yardımcı olabilecek iyi bir kurs ya da kuruluş bulabilirsiniz.
7)Çeviri Hizmetleri: Birden çok dil biliyorsanız, çeviri hizmeti yapmayı düşünebilirsiniz. Dünyadaki şirketler ve profesyonel girişimciler sürekli çeviri hizmetlerine ihtiyaç duyuyorlar. Profesyonel bir internet sitesi oluşturun ve bu işte uzun vadede başarılı olmak istiyorsanız birkaç büyük referans edinin.
8)Web Arayüz Geliştiricisi: Günümüzde, web geliştirme konusunda çok sayıda araç olsa da, sıfırdan kodlama yapabilmenin ve çeşitli amaçlar için zengin özellikli uygulamalar geliştirebilmenin yerini hiçbir şey alamaz. Ayrıca, bu alanda uzmanlaşırsanız, yüklü miktarda paralar kazanabilirsiniz.
9)Sanal Eğitmen: Skype ve Facebook Messenger üzerinden eğitmenlik, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere bir şeyler öğretebilmek için gerçek ve uygulanabilir bir fırsat. Asıl güzel olan, videolu sohbetin birçok platformda patlamış olması sayesinde aynı odada bulunmanıza gerek olmamasıdır. Bir dil, müzik aleti çalmak, hatta matematik, fen, tarih gibi konularda kolayca öğretmenlik yapabilirsiniz.
10)Video Düzenleyici: İnternet kullanımı geliştikçe ve küresel bağlantı oranı arttıkça, video hemen hemen her platform için bir merkez haline gelmektedir. Tecrübeli bir video düzenleyicisi olmak, bu güçlü aracı kullanarak uzaktan yürütebileceğiniz sürdürülebilir bir iş yaratmanıza yardımcı olur.
11)Sanal Asistan: Hangi ülkeden olduğunuza bağlı olarak değişebilir ancak sanal asistan olmak gelir durumu olarak bakıldığında kazançlı bir iş olabilir. Çok büyük bir kazanç getirmese de, bu bir başlangıç. Tam zamanlı işinizden yeni ayrıldıysanız ve çok fazla teknik bilgi gerektirmeyen bir girişim arıyorsanız sanal asistanlıkta şansınızı deneyebilirsiniz.
JohnStark . 07 Ocak 2021 13:55