2021 nato zirvesinin etkileri# Politika

Çünkü şuanki Amerikan yönetimi Türkiye'nin "ben alayınıza posta koymuş gözükeyim. Bunu iç siyaset malzemesi kullanacağım"  talebine yaklaşmıyor. Hem ekonomi, hem siyaseten bitik bir ülkenin uluslararası olaylarda rolü tehlikeli sahnelerin dublörlüğünden ileri geçemiyor.

Hulisi Akar, RTE Afganistandaki hava limaninin koruma sorumlulugunu almak istemedigini, AB ve ABD nin baskisi sonucunda kabullendigini söyledi. Karsilik olarakda Siyasal, maddi ve lojistlik destek verilmis kendilerine!!

NATO toplantısı sonrası ilginç işler olmaya başladı. Libya’dan çekildik, Mısırla barışıldı, Suudiler’le diyalog başladı, Çözüm süreci fiilen başladı, AB ile Suriyelileri gönderme parayı al anlaşması yapıldı, Yeşil mutabakat imzalandı, IMF’ten 6.5 milyar dolar gelecek, Masak genelgesi ile suç gelirleri aklanmasından vaz geçildi. Afganistan’dan enteresan bir göç başladı. Rektör bir gece ansızın kovuldu, F-35 işi tümden unutuldu. S-400’lerin akibeti nedir bilen yok. Yunanistan Ege ve Akdeniz de dilediğini yapmaya başladı.