dayatılan kadın algısı# Gündem

Dünya düzeninde tarih öncesi devirlerde, İslam öncesi ve sonrasında ve hatta ortaçağ Avrupası ve 1940 lara kadar kadın yeryüzünde hep itilmiş, ötekileştirilmiş, kullanılan bir eşya gibi görülmüş hatta bazı yerlerde çok daha insan onuruna yakışmayan muamelelere maruz bırakılmış..

Ancak özellikle son 60-70 yıldır dünyada gelişen ekonomi ve artan nüfus içinde ki aksiyonlar neticesinde kadına çok farklı anlamlar ve görevler verilmeye başlandı..

Son bir kaç aydır bu konuda dünyanın farklı ülkelerinde kaleme alınmış bazı makaleleri türkçeye çevirerek inceledim.. bazı uluslararsı büyük şirketlerin ceo pozisyonu seviyesinde ki kişilerin görüşlerine göre bir pazarlama aracı olarak çok başarılı bir argüman olduğundan söz ediliyor.. kadınları her türlü görsel tasarım malzemesi olarak gören bir anlayış sinema filmlerinden dizilere, belgesellerden reklamlara birçok görsel alanda kadınları bir pazarlama aracı olarak görüldüğünü ve bu yüzden meteryalist bir dünyada kadın ne kadar ön planda olsa da aslında hakkettiği değeri hiç bir zaman göremiyor.. 

Günümüz dünyasında Kadın; Alınıp satılan, kullanılan, eş görülmeyen ancak eş yapılan, görsel bir malzeme olarak kullanılan bir meta oldu. 

Ancak yine incelemelerim sonucunda vardığım netice, uygarlık ve inanç seviyesi yüksek. prensip sahibi toplumlarda kadın daha insancıl bir yaklaşımla, inancımın da bana öğrettiği gibi hem emanet hem de bu hayatta yoldaş olması hasebiyle bir değer yükleniyor. Nazenin bir bakış ile kadını çiçek kabul eden bir toplum inşa edilmeli.. kadının özgürlüğü, erkeklerde de olduğu gibi dilediğini yapıp dilediği şeyi yapması ölçüsünde değerlendirilmemeli, çünkü bu dünya da sonsuz özgürlük diye bir kavram yoktur..