2020 evlilik maliyeti# Gündem

tahammülsüz gelinler yüzünden hep bunlar

Türkiye’de evliliğin sağlıklı olamamasının sebebi aza kanaat etmemektir.


genç bir adam evlenince arkasında desteği yoksa ilk 3 4 yıl sadece borç ödemek zorunda . yok arkasında destek olsa bile niye bu kadar çok israf onu da anlamış değilim. biride çıkıp “ ulan bu damat nasıl ödetecek bunca masrafı “ diyen yok.Halbuki o maddi sıkıntıyı sadece damat yaşamayacak. gelin kızımızda yıllarca o borçla beli bükülecek. gençliği harab olup gidecek ve en güzel günleri sıkıntı ile dolacak..

Neyse şunu anlıyoruz büyüklerimiz bizi sevdiğinden değil gösteriş olsun etrafa görkemli görünmek için zavallı çiftlerin 3 er 5 er yılını ipotek altına alıyor..


Malum sonra günlerde bolca geyiği yapılan konu "bekarlık vergisi" dillerde dolanmaya devam ederken sosyal medyada evlilik maliyetleri ile ilgili de görüşler oluşmaya başladı. 

Temel düzeyde ortalama bir ev düzme ve düşün masrafı (gelinlik ve damatlık vs.. dahil) minimum 50bin ve üzerinde. yani bir asgari ücretlinin yaklaşık 22 aylık maaşı..  daha az harcayarak evlenen çiftlerde malum tabi ancak milyonlarca lr harcayanlar da bir gerçek. 

o zaman devlet te bu vergiyi yeni evlenenlere faizsiz kredi olarak versin bir zahmet...